Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Zorgverzekeringskaart onbekend

dinsdag 18 april 2017

Zorgverzekeringskaart onbekend

De zorgverzekeringskaart werd eind vorig jaar geïntroduceerd. Deze informatiekaart is digitaal verstrekt bij alle basisverzekeringen. De kaart geeft verzekerden een korte uitleg over de belangrijkste kenmerken van de polis. Er is echter maar weinig gebruik van gemaakt.

Onbekend, maar wel gewaardeerd door de gebruikers

Onderzoek laat zien dat ongeveer 6% van de Nederlanders de kaart kent en dat slechts 2% hem ook daadwerkelijk gebruikt. Die gebruikers waarderen de kaart wel. Een ruime meerderheid van de verzekerden wil de kaart dit jaar weer gebruiken bij het afsluiten van een zorgverzekering en raadt familie en vrienden aan dit ook te doen.

De zorgverzekeraars zijn ondanks de geringe bekendheid tevreden. Zij concluderen dat de zorgverzekeringskaart in een informatiebehoefte voorziet. Daarom wordt de kaart voor de komende overstapperiode verder ontwikkeld. Mogelijk komt er dan ook informatie over aanvullende zorgverzekeringen.

Wat staat er op de zorgverzekeringskaart?

Zorgverzekeraars maken met de zorgverzekeringskaart de belangrijkste informatie over hun basisverzekeringen gemakkelijk toegankelijk. Op de zorgverzekeringskaart staat beknopt vermeld waar een verzekerde rekening mee moet houden als hij zijn bestaande basisverzekering laat doorlopen of wanneer hij wil overstappen naar een andere zorgverzekering. Zo kunnen verzekerden makkelijker beoordelen of de basisverzekering van de betreffende verzekeraar aansluit bij hun wensen.

Meer weten over de zorgverzekering?