Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Aansprakelijkheidsrisico’s voor bedrijven veranderen

donderdag 30 maart 2017

Aansprakelijkheidsrisico’s voor bedrijven veranderen

Wereldwijd worden aansprakelijkheidsrisico’s voor bedrijven steeds groter. Claims worden groter, complexer en internationaler door product recalls, milieuschade en cyberincidenten. Alledaagse aansprakelijkheidsschades, zoals vallen of uitglijden op de werkvloer, nemen juist af. Dit komt door strengere veiligheidseisen en beter risicomanagement. Dit blijkt uit onderzoek van Allianz.  

De schadeoorzaken bij aansprakelijkheid

Gebrekkige producten of diensten veroorzaken 23% van de waarde van alle schades. Het aantal aanrijdingen en ongelukken in de auto- en luchtvaartsector is verminderd, maar die categorie is nog altijd goed voor 22% de totale waarde van alle claims. Menselijke fouten (19%) vormen de derde belangrijkste schadeoorzaak.

Verhoogde cyberrisico’s voor uw bedrijf

Nieuwe technologieën zorgen voor veiliger rijden, maar ook voor cyberrisico’s, productaansprakelijkheid en terugroepacties. Automatisering leidt tot een groter productaansprakelijkheidsrisico voor fabrikanten van machines en componenten en voor softwareleveranciers. Nieuwe wetten rondom databescherming doen aansprakelijkheidsrisico’s op het gebied van cyber toenemen.

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Hans Raaphorst

Hans Raaphorst

risicomanager

0172 611 116

Maatwerk is onze business.
Alle specialisten