Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Te veel boeterente bij oversluiten hypotheek

donderdag 23 maart 2017

Te veel boeterente bij oversluiten hypotheek

Door de lage hypotheekrente zijn er veel huiseigenaren die hun hypotheek oversluiten. Zo profiteren zij ook van de lagere rente. In 2016 ging het om zo’n 50.000 hypotheken. Er moet dan wel een boeterente betaald worden. Dit is de vergoeding die je als huiseigenaar betaalt aan jouw hypotheekverstrekker voor misgelopen inkomsten. Nu blijkt dat veel mensen vorig jaar een te hoge boeterente hebben betaald. Jij ook?

Wat is er nu afgesproken over boeterente?

  • Heb je boeterente betaald voor het oversluiten van je hypotheek na 14 juli 2016? Dan wordt de boete herberekend en krijg je mogelijk een compensatie. Je krijgt dit dan automatisch.
  • Heb je een boeterente betaald voor het oversluiten van je hypotheek voor die datum of voor rentemiddeling? Dan heb je (nog) geen recht op compensatie.

Freek Hypotheek informeert je over boeterente

Lees op de website van Freek Hypotheek verder over waarom de regels zijn veranderd en wat dit voor jou betekent. Als je advies wilt over jouw hypotheek, bijvoorbeeld over oversluiten of rentemiddeling, kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Freek in Alphen aan den Rijn of Bodegraven.

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Gerben Jan van der Lugt

Gerben Jan van der Lugt

erkend hypothecair planner

0172 - 61 79 07

De keuze voor een hypotheek maak je niet zomaar. Het moet goed zijn én blijven. Daar zorgen wij voor!
Alle specialisten