Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Op reis naar Turkije tijdens diplomatieke spanningen?

woensdag 15 maart 2017

Op reis naar Turkije tijdens diplomatieke spanningen?

Sinds 11 maart 2017 zijn er diplomatieke spanningen tussen Turkije en Nederland. Het advies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken is om in heel Turkije alert te zijn en om samenscholingen en drukke plaatsen te vermijden. Wat betekent dit voor u als u binnenkort naar Turkije reist? Reisverzekeraar Allianz Global Assistance geeft meer informatie.

Diplomatieke spanningen Nederland en Turkije

Zaterdag 11 maart begon de diplomatieke onenigheid tussen Nederland en Turkije nadat campagnebijeenkomsten over het Turkse grondwetsreferendum niet werden toegestaan. Vooral op sociale media worden zeer kritische uitlatingen over Nederland en zijn inwoners gedaan. De Turkse minister-president verklaart dat dit geen invloed heeft op bezoekende Nederlanders. Toch geldt momenteel in heel Turkije code geel: wees alert en mijd samenscholingen en drukke plaatsen.

De dekking van uw reisverzekering

Reist u naar Turkije? Dan bent u op dit moment gedekt via de reisverzekering. Is er sprake van gedwongen oponthoud door bijvoorbeeld staking en moet u daardoor langer blijven dan gepland? Dan dekt de reisverzekering de extra reis- en verblijfskosten. De reisverzekering blijft geldig tot terugkeer in Nederland.

Wilt u uw reis annuleren?

De spanningen tussen Nederland en Turkije zijn geen geldige reden om een reis naar Turkije te annuleren. Heeft u vragen over wat er precies gedekt wordt door de reis- en annuleringsverzekering? Dan lichten wij dit graag aan u toe. Bel VMD KOSTER op 0172 611 116 en vraag naar uw contactpersoon. Als de situatie in Turkije wijzigt en het heeft gevolgen voor de reis- en annuleringsverzekering, dan wordt u hierover geïnformeerd.

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Annette Jongeleen

Annette Jongeleen

uw particuliere adviseur

0172 611 116

Ik hou ervan om mensen te helpen.
Alle specialisten