Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

AOV verplicht of niet?

maandag 27 februari 2017

AOV verplicht of niet?

In Nederland zijn er ongeveer één miljoen zzp’ers. Cijfers van het CBS laten zien dat slechts 22% van hen een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) heeft. Een hele grote groep zelfstandig ondernemers is dus niet beschermd tegen inkomensverlies door bijvoorbeeld ziekte of een ongeval. Daarom vinden sommige politici dat er een verplichte AOV moet komen. Is dit wenselijk?

Verzekeraars willen geen verplichte AOV

Verzekeraars vinden een verplichte AOV voor zzp’ers niet het antwoord op de magere belangstelling onder deze groep werkenden. Zzp’ers zouden er namelijk zelf weinig voor voelen. Voor een deel van hen geldt ook dat er voldoende vermogen aanwezig is om (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid op te vangen, waardoor de noodzaak voor een verzekering er niet is.

De AOV aan laten sluiten bij het budget

De verzekeraars beseffen dat de AOV voor een deel van de zzp’ers duur is. Bouwvakkers bijvoorbeeld. Zij lopen veel risico, maar hebben tegelijk vaak een relatief laag inkomen . Een goedkopere oplossing is echter ook mogelijk. Bijvoorbeeld een verzekering voor behoud van inkomen tot passende arbeid beschikbaar is. Dat is goedkoper en de verzekeraar kan helpen in de begeleiding naar (ander) werk.

Persoonlijk financieel advies

Wat gebeurt er met mijn onderneming en het inkomen van mijn gezin als ik arbeidsongeschikt raak? De kans is groot dat u als ondernemer deze vraag al eens gesteld heeft, maar ook dat u het antwoord niet precies weet. Een financieel advies van VMD KOSTER is de oplossing. Onze adviseurs gaan graag met u in gesprek. Neem contact met ons op via of bel 0172 611 116 voor een vrijblijvende afspraak.

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Robbert-Paul Verkade

Robbert-Paul Verkade

risicomanager

06 558 81 588

Ondernemen is topsport, en daar hoort een goede begeleiding bij. Samen risico’s elimineren om optimaal te presteren: daar ga ik voor met mijn klanten.
Alle specialisten