Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Onduidelijkheid AOW-leeftijd op Mijnpensioenoverzicht.nl

dinsdag 28 februari 2017

Onduidelijkheid AOW-leeftijd  op Mijnpensioenoverzicht.nl

De Stichting Pensioenregister gaat dit jaar de overzichten op Mijnpensioenoverzicht.nl aanpassen. Nu is namelijk niet duidelijk genoeg dat de pensioenleeftijd nog niet vast staat. Wie nu kijkt naar zijn pensioensituatie kan ten onrechte denken dat hij al vanaf zijn 67e recht heeft op een AOW-uitkering.

AOW-leeftijd staat nog niet vast

Op Mijnpensioenoverzicht wordt alleen de actuele feitelijke situatie weergegeven en niet een bepaalde toekomstverwachting.  Daarom staat er nu nog een AOW-leeftijd van 67 jaar en 3 maanden voor mensen die in 1955 of later zijn geboren. Maar over vijf jaar wordt de AOW-datum aangepast aan de toegenomen levensverwachting, zodat veel werknemers pas later kunnen stoppen met werken.

Verwachte AOW-leeftijd inzien

Wel wordt op Mijnpensioenoverzicht.nl een verwijzing gemaakt: let op, bent u geboren na oktober 1955, dan kan uw pensioenleeftijd in de toekomst gaan opschuiven. De verwachte AOW-leeftijd is te raadplegen op de site van de Sociale Verzekeringsbank. Een paar voorbeelden van de verwachte AOW-leeftijd:

Geboortejaar Leeftijd in 2017 Verwachte AOW-leeftijd
1960 57 jaar 67 jaar en 9 maanden
1975 42 jaar 69 jaar en 9 maanden
1990 27 jaar 71 jaar en 6 maanden

Onafhankelijk pensioenadvies

Pensioen is ongelooflijk complex. Mijnpensioenoverzicht.nl geeft alleen een momentopname. De Stichting Pensioenregister benadrukt daarom ook dat voor advies op maat het beste een pensioenadviseur ingeschakeld kan worden.

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Edgar Gilijamse

Edgar Gilijamse

pensioenadviseur

06 558 91 336

De best passende pensioenregeling en heldere communicatie, zowel voor het bedrijf als de medewerkers. Dat is waar wij voor gaan!
Alle specialisten