Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Actie tegen gebruik smartphone in vrachtauto

donderdag 26 januari 2017

Actie tegen gebruik smartphone in vrachtauto

Te vaak gebruiken mensen smartphones tijdens het rijden. In de auto, op de fiets, maar ook in vrachtauto’s. Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Transport en Logistiek Nederland (TLN) starten daarom een samenwerking met SafeDrivePod. Het doel is om het gebruik van smartphones tijdens het rijden aan banden te leggen. Met dit initiatief helpen de organisaties mee om smartphonegebruik in motorvoertuigen technisch onmogelijk te maken.

Hoe werkt de SafeDrivePod?

Uit verkeersveiligheidsonderzoeken blijkt dat het aantal verkeersongevallen door het gebruik van de smartphone in het verkeer toeneemt. De SafeDrivePod blokkeert alle tekstfuncties van de smartphone zodra een voertuig rijdt. Het apparaat zelf bestaat uit een zender ter grootte van een muntstuk dat eenmalig wordt gekoppeld aan de smartphone. Wagenparkbeheerders kunnen het gebruik van de SafeDrivePod monitoren voor hun eigen telefoon-voertuigcombinaties.

VVN en TLN gaan de SafeDrivePod actief onder de aandacht brengen bij bedrijven. Ze zijn van mening dat het apparaat dé technische oplossing is voor het verbeteren van de de verkeersveiligheid van hun chauffeurs en andere weggebruikers.

Verzekeren van uw bedrijfsauto's

Met de wagenparkverzekering via VMD KOSTER verzekert u al uw zakelijke personenauto’s, bestelauto’s en vrachtwagens. Deze verzekering is maatwerk. Onze adviseurs helpen u met het kiezen van de juiste dekkingen. Met de wagenparkverzekering brengt u alle voertuigen onder op één polis. Dit geeft u overzicht. Daarnaast profiteert u van een scherpe premie. 

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Arie van der Veer

Arie van der Veer

risicomanager

06 242 27 885

Samen met u maken wij uw risico’s inzichtelijk en indien nodig zorgen we ervoor dat ze goed verzekerd zijn.
Alle specialisten