Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Minder autodiefstal in Nederland

dinsdag 24 januari 2017

Minder autodiefstal in Nederland

Vorig jaar werden in Nederland 9.179 personenauto’s gestolen. Dat is 9% minder dan in 2015. Het aantal gestolen auto’s is voor het eerst lager dan 10.000. Het aantal gestolen lichte bedrijfsvoertuigen, zoals bestelbussen, steeg met ruim 4% tot 1.843.

Welke merken worden het vaakst gestolen?

Uit de cijfers van Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVC) blijkt dat Volkswagens het vaakst worden gestolen. Voertuigen van het Duitse merk zijn goed voor bijna 30% van alle diefstallen. Het gaat dan vooral om de Volkswagen Golf (1212) en de Volkswagen Polo (929). Duitse auto’s zijn sowieso het populairste doelwit. Want op plaats twee en drie van de merken die het vaakst gestolen worden staan BMW en Audi.

Hoe oud zijn de auto’s die gestolen worden?

Autodieven hebben nog steeds een voorkeur voor auto's tussen 4 en 7 jaar oud. Nieuwere auto's zijn minder in trek, mogelijk omdat die betere anti-diefstaltechnologie hebben. Ook oldtimers zijn in trek. Er werden vorig jaar 575 auto's van twintig jaar of ouder ontvreemd.

Snellere registratie gestolen voertuigen

Bijna 40% van de gestolen auto's is teruggevonden. Dat is ruim 2% meer dan twee jaar geleden. AVC noemt het een positieve ontwikkeling dat vorig jaar meer auto's zijn teruggevonden. De stichting denkt dat dat een gevolg is van een betere verwerking van aangiften. Gestolen auto's staan nu binnen twee uur internationaal gesignaleerd.

Op zoek naar een goede autoverzekering?

VMD KOSTER helpt u graag met het vinden van de beste autoverzekering voor uw auto of oldtimer. We kijken niet alleen naar de scherpste premie, maar juist ook naar een goede dekking en heldere voorwaarden. Bel voor advies met 0172 611 116 of stuur een mail naar . U kunt ook het offerteformulier voor de autoverzekering invullen.

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Anja Egberts

Anja Egberts

administratief medewerker

0172 611 116

Nooit dubbel verzekerd, nooit te veel betalen en altijd kunnen rekenen op persoonlijk advies, daar staan wij voor.
Alle specialisten