Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Nederlanders slecht voorbereid op reis

vrijdag 13 januari 2017

Nederlanders slecht voorbereid op reis

In 2016 gingen Nederlanders in totaal bijna 18 miljoen keer op reis naar het buitenland. Bijna driekwart van de mensen geeft aan zich niet voor te bereiden. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Reisdocumenten, vaccinaties en de veiligheidssituatie

Nederlanders informeren zich niet over benodigde reisdocumenten, vaccinaties of de veiligheidssituatie ter plaatse. Dat zorgt er voor dat we steeds vaker in het buitenland in de problemen komen. Afgelopen jaar werd bijna 1.000 keer door ambassades, consulaten of vanaf het ministerie in Den Haag hulp verleend aan Nederlanders in het buitenland. Het ging dan bijvoorbeeld om verkeersongelukken, ziekenhuisopnamen of vermissingen. Het ministerie kwam ook in actie bij twaalf moorden op Nederlanders in het buitenland.

Terreurdreiging belangrijk bij keuze vakantiebestemming

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat terreurdreiging voor 45% van de Nederlanders belangrijk is bij de keuze voor een vakantiebestemming. Pas daarna volgen gezondheid, criminaliteit, de politieke situatie, risico op natuurgeweld en het risico op verkeersongelukken.

Bereikbaarheid ministerie

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is 24 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar op één centraal telefoonnummer: +31-247-247-247. Voortaan worden vakantiegangers door het ministerie en andere organisaties ook actiever gewezen op het belang van een goede reisvoorbereiding. 

Heeft u vragen? Stel ze aan een van onze specialisten.

Jose van Leeuwen

Jose van Leeuwen

uw particuliere adviseur & teamleider

0172 611 116

Vakkundig, servicegericht en toegankelijk daar zit onze kracht.
Alle specialisten