Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Het budgetbejaardentehuis en uw pensioen

maandag 12 mei 2014

Het budgetbejaardentehuis en uw pensioen

Het door Delta Lloyd geënsceneerde 'budgetbejaardenhuis' is genomineerd voor een communicatieprijs (de Cross Media Case van het Jaar). Het plan voor zo’n bejaardenhuis in de Bredase Koepelgevangenis deed vorige zomer veel stof opwaaien, maar bleek in scène te zijn gezet om aandacht te vragen voor pensioen.

De campagne

Er werd het plan geïntroduceerd om De Koepelgevangenis in Breda om te bouwen tot Budget Bejaardenhuis. Hier zouden 900 bejaarden die hun pensioen niet goed geregeld hebben zo kostenefficiënt mogelijk kunnen worden bewaard: geen luxe, gedeelde kamers en zo veel als mogelijk geautomatiseerde zorg. 

Kritisch kijken naar het pensioen

Wij waarderen deze actie van verzekeraar Delta Lloyd ook. De meeste Nederlanders (volgens Delta Lloyd zelfs 70%) denken pas na over hun pensioen wanneer het te laat is. Delta Lloyd probeert met de actie mensen kritischer te laten kijken naar hun financiën en zeker het pensioen. Een financieel onderwerp als pensioen onder de aandacht brengen blijkt vaak niet eenvoudig, waardoor de gekozen aanpak van Delta Lloyd misschien wel noodzakelijk is. 

Pensioenbewustzijn verhogen

Onze pensioenadviseurs zetten zich dagelijks in om het pensioenbewustzijn onder onze relaties te verhogen. De persoonlijke berekeningen en pensioenverkenningen die wij maken spelen daarbij een grote rol. Iedereen is zo op de hoogte van het pensioen dat zij kunnen verwachten en weet ook welke stappen genomen moeten worden om de pensioenvooruitzichten te verbeteren.