Menu
  • en_EN, us_EN
  • nl_NL

Wintersport en uw reisverzekering

dinsdag 27 december 2016

Wintersport en uw reisverzekering

Gaat u dit jaar wintersporten? Denkt u dan aan de wintersportdekking van uw reisverzekering? Dit is geen standaarddekking en moet dus door u zelf gekozen worden. U verzekert hier het extra risico mee dat u loopt tijdens de wintersport.

Medische kosten door een ongeluk bij het skiën of snowboarden

Stel, u gaat op wintersport en u breekt uw been. U heeft een doorlopende reisverzekering zonder wintersportdekking. Wordt de gipsvlucht dan vergoed? Het antwoord is nee, uw zorgverzekering of reisverzekering vergoedt de gipsvlucht niet, tenzij er een medische noodzaak is. Maar die noodzaak ontbreekt doorgaans. Met een aanvullende wintersportdekking worden onvoorziene uitgaven, zoals die voor een gipsvlucht, wel vergoed.

En in klinieken in Oostenrijk zijn vaak de doktersrekeningen aanzienlijk hoger dan in Nederland. Je zorgverzekering vergoedt, zelfs met een aanvullende verzekering, deze kosten vaak maar tot een bepaald maximum. Een reisverzekering met geneeskundige kosten én wintersportdekking vergoedt deze kosten wel. Bovendien nemen de medewerkers van de alarmcentrale alle hulpverlening uit handen.

Beschadiging of diefstal van uw skiuitrusting

Worden uw spullen beschadigd of gestolen tijdens wintersport? Met de combinatie van de bagagedekking en de wintersportdekking krijgt u uw spullen vergoed. Let op dat u uw uitrusting niet dubbel verzekert. Huurt u bijvoorbeeld ski’s of een snowboard? Dan hoeft u hier ter plaatse geen extra verzekering bij af te nemen. Met de wintersportdekking en bagagedekking zijn deze spullen namelijk al verzekerd tegen schade of diefstal.

Schade bij off-piste skiën wel of niet verzekerd?

Off-piste skiën is niet bij elke verzekeraar gedekt. Het is verstandig vooraf na te gaan hoe dit bij uw verzekering is bepaald. Zelfs als er dekking is, moet u blijven opletten. Want het moet wel verantwoord blijven. Negeert u de waarschuwingen of een verbod op en rond de piste? Of gaat u skiën in een gebied waarvoor lawinecode 3 of hoger is afgegeven? Dan bent niet verzekerd.